Handelsbanken enda mer populær som arbeidsgiver blant økonomistudentene

Handelsbanken stikker av med prisen som «årets klatrer» blant økonomistudentene og rykker opp ti plasser på Universums siste rangering over hvor studentene har mest lyst til å jobbe. – Dette er god motivasjon til å fortsette arbeidet med å vise frem Handelsbanken som en fantastisk arbeidsplass fremover, sier Tora Løvli Harstad og Fride Rikke Roska, som tok imot prisen for banken.

Hvert år gjennomfører Universum en undersøkelse for å rangere landets mest attraktive arbeidsgivere. I 2022 er Handelsbanken kåret til «årets klatrer» blant økonomistudentene, og rykker opp hele ti plasser til en 16. plass på listen. I år har nesten 11.000 studenter deltatt i undersøkelsen.

Tora Løvli Harstad og Fride Rikke Roska er studentvikarer i Handelsbanken og ansvarlige for bankens studentprogram.  

– Etter to år med pandemi og begrensede muligheter til å møte unge arbeidstakere og studenter, er det utrolig å gøy å motta denne prisen. Når vi rykker opp hele ti plasser, er det en tydelig indikasjon på at vi er på vei i riktig retning, sier Løvli Harstad og Roska samstemt.

Høye ambisjoner for vekst

HR-direktør i Handelsbanken, Petter Kjellevold, synes det er stas at Handelsbanken stikker av med prisen som «årets klatrer» blant økonomistudentene.

– Handelsbanken har høye ambisjoner om skape vekst og stadig bedre kundeopplevelser. I tiden fremover vil vi ha stort behov for å rekruttere dyktige folk med ulik kompetanse til den reisen vi skal gjøre. Derfor er det viktig at vi oppleves som en stadig mer attraktiv og interessant arbeidsplass for godt utdannede unge folk, sier Kjellevold.

Skal være en attraktiv arbeidsgiver

Handelsbanken har eksistert i 150 år etter å ha overlevd både kriser, kriger og teknologiske skifter. Banken har vært 34 år i Norge.

– En bank må være i stadig utvikling, og da må også medarbeiderne våre være det. Vi ønsker at de skal få utfordringer og mulighet til å ha en personlig karrierereise i banken. Det handler om at hver enkelt har ansvar og mulighet til å forme sin egen arbeidsdag. Dette er bra for både bankens og hver enkeltes utvikling, sier Kjellevold.

HR-direktøren forteller at Handelsbanken er helt avhengig av de rette hodene for å møte bankens ambisjoner om vekst de neste årene.

– Vi ønsker å utvikle og tiltrekke oss de beste folkene. Konkurransen i arbeidsmarkedet er tøff, og det er det utrolig hyggelig at vi klatrer på listen over de mest attraktive arbeidsgiverne blant økonomistudentene.

Relaterte artikler