Studentene er på plass i Handelsbanken for sommeren: Derfor er de viktige for oss

De neste ukene skal student- og sommervikarene bidra til at kundene får hjelpen de trenger gjennom sommeren. Hvordan er det å jobbe som sommervikar i Handelsbanken? Og hvordan bidrar de gjennom sommeren?

Bilde øverst fra venstre: Anette Skar Binfield – autorisert finansiell rådgiver, Marita Leine – plasseringsansvarlig privatmarked, Mathilde Ruud Thingstad – studentvikar, Martin Tandberg – private banker, Josefine Bræin Bragge – studentvikar og Helen Hegge – leder privatmarked.

Publisert 13. juli 2023



Bilde av studentvikar Lise Breiteig Rasmussen
Lise Breiteig Rasmussen har jobbet som studentvikar i Handelsbanken i snart tre år.
Foto: privat

Totalt 51 sommer- og studentvikarer er nå på plass på Handelsbankens hovedkontor og bankkontorer over hele landet.

Lise Breiteig Rasmussen jobber som studentvikar i Handelsbankens kontor på Åsane i Bergen, og har allerede jobbet i banken i snart tre år. Hun forteller at hun i løpet av sin tid i banken har hatt en bratt og spennende læringskurve.

– Min rolle er å bistå mine kollegaer på kontoret med alt de trenger hjelp med. Dette gjelder både på privat- og bedriftssiden. Oppgavene er veldig varierte, og jeg har siden jeg startet i 2020 hatt en veldig bratt læringskurve. I dag er jeg med på hele «kundereisen», og gjør alt fra å være med i kundemøter til å utrede finansierings- og sparesaker, sier Rasmussen.

Til vanlig studerer hun økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI i Bergen, og begynner til høsten på sitt 2. år av bachelorgraden.

– Jeg trives kjempegodt i Handelsbanken! Det er kjekt å ha en jobb som er så variert, hvor ingen dager er like. Selv om jeg har jobbet her i snart tre år, er det alltid en ny problemstilling som dukker opp. Jeg føler meg verdsatt og jeg får stadig nye muligheter til å utvikle meg. I tillegg har jeg så fine kollegaer som jeg gleder meg til å treffe hver dag, forteller Rasmussen.

Flere av studentvikarene jobber en til flere ganger i uken i Handelsbanken resten av året, men nå om sommeren er det fulle arbeidsuker.

To ganger i året arrangeres det studentvikariattreff. Et treff i januar med alle studentvikarene, og et i juni med alle student- og sommervikarene. Disse treffene skal bidra til at student- og sommervikarene blir bedre kjent med banken og alle de andre studentene.

Bilde av studentvikar Livathina Rambøl Kleanthous
Livathina Rambøl Kleanthous jobber som studentvikar i Handelsbankens kontor på Lysaker.
Foto: privat

«Lærer mye som er relevant for studiet mitt»

Livathina Rambøl Kleanthous tar en integrert master (Siviløkonomstudiet) på Handelshøyskolen BI i Oslo. Til høsten begynner hun på masterdelen av programmet med spesialisering i finans (major in finance). Hun er studentvikar i Handelsbankens kontor på Lysaker og har vært der siden i fjor sommer.

– Jeg valgte å søke som studentvikar i Handelsbanken fordi jeg ønsket å skaffe meg relevant erfaring innen banksektoren, samtidig som jeg studerer. Kusinen til mamma har jobbet innen bank lenge og det gjorde meg veldig nysgjerrig på bankyrket. Handelsbanken er en veletablert bank, som også har et godt rykte knyttet til arbeidsmiljø, noe som er viktig for meg. I tillegg til at jeg likte at det er en bank som har fokus på likestilling, med en stor andel kvinner i lederroller, svarer Kleanthous på spørsmålet om hvorfor hun valgte å søke som studentvikar i Handelsbanken.  

Kleanthous forteller videre at rollen hennes i banken lærer henne mye som er relevant for studiet hun går.

– Jeg lærer absolutt mye som er relevant til studiet mitt. Når man får mulighet til å bruke teorier man lærer på studiet i praksis, får man en mye større forståelse av hva man faktisk lærer. Personlig har jeg også fått mye større forståelse og interesse for makroøkonomifaget ved å få delta i fellesmøter med makroøkonomene i banken. Det også veldig lav terskel for å spørre de på kontoret om de kan forklare meg noe jeg ikke forstår.

Bilde av leder for privatmarkedet Helen Margareth Lande Hegge
Helen Margareth Lande Hegge er leder for privatmarkedet på Handelsbankens kontor i Vika i Oslo.

Viktige for å holde aktiviteten i gang

Nå som mange ansatte er på ferie, er studentene viktige for å holde aktiviteten på bankkontorene i gang. Helen Lande Hegge er leder for privatmarkedet på Handelsbankens kontor i Vika i Oslo. Hun forteller at hun setter stor pris på studentene og alt de bidrar med i løpet av sommeren.

– Studentvikarene gjør mye av kontordriften, både når de er her ellers i året og om sommeren: de hjelper blant annet rådgiverne med aktiviteter og med enkle kredittsaker, de svarer på kundehenvendelser og de er med på sparemøter med kunder. De er viktige for at vi skal kunne holde en normal aktivitet i banken om sommeren, forteller Hegge.

Hun forteller videre at de ser på studentvikarene som fremtidige faste arbeidstakere og at de følger en opplæringsplan fra de begynner i banken, slik at de blir godt fulgt opp, får relevant erfaring og blir godt kjent med bankens systemer, kunder og arbeidshverdag.

– Det er viktig for oss at de får godt med erfaring og en bra opplæring – slik at de får bruk for det i studiet, men at de også lærer å kjenne bankyrket godt.

– Studentene tar til seg kunnskap veldig raskt og de er interessert i å gjøre en god jobb. Jeg har erfart at de kommer inn med stor arbeidslyst og læringsvilje, og de gjør en veldig god og viktig jobb hos oss, sier Hegge.

Får relevante og reelle arbeidsoppgaver

Nora Backer og Fride Rikke Roska er ansvarlige for studentprogrammet i Handelsbanken i Norge. De forteller at studentene får reelle arbeidersoppgaver som skal kunne gi dem mer erfaring i hvordan det er å jobbe i bank og hvordan det er å ha en fulltidsjobb.

– Som studentvikar blir du en fullverdig del av den avdelingen du holder til i: Du er med på å løse viktige arbeidsoppgaver og du blir inkludert i det sosiale i og etter arbeidstid. Det er viktig for oss at studentene skal få relevant faglig erfaring, men også at de får se hvordan det sosiale miljøet er hos oss og bli godt kjent med banken, sier Roska.

Studentenes arbeidsoppgaver varierer fra kontor til kontor, og fra avdeling til avdeling. Men felles er at studentene får være med på å løse et bredt spekter av utfordringer og får mye ansvar dersom de tar initiativ.

– De bidrar med et åpent sinn, stor arbeidslyst og kapasitet. De er uredde og tar oppgaver på strak arm. I tillegg tar de med seg ny innsikt og kunnskap til banken, forteller Backer.

De forteller at de fleste studentvikarene jobber til de er ferdige med studiene. En hovedvekt av studentene går ulike økonomiutdanninger, men det er stadig flere som studerer blant annet juss, IT og organisasjonspsykologi.

Bilde av Nora Backer og Fride Rikke Roska fra Handelsbanken
Nora Backer og Fride Rikke Roska forteller at studentene bidrar med ny innsikt og kunnskap til banken.
Foto: Daniel Gauslaa

Relaterte artikler