Ny makrorapport: – Veksten bremser

Diverse < 1 min


I ny makrorapport anslår Handelsbankens makroøkonomer et fall i globalt bruttonasjonalprodukt (BNP) i år på 4,3 prosent. – Vi venter en vekst på 5,2 prosent neste år og 3,5 prosent i 2022. Trolig vil vi se lav kapasitetsutnytting, rekordlave styringsrenter og svekket etterspørsel etter norsk eksport gjennom hele prognoseperioden, sier sjeføkonom Kari Due-Andresen.

7. oktober 2020

Her er et kort utdrag fra rapporten:
Global og norsk økonomi henter seg fortsatt inn, men veksten har bremset i det siste. Norsk boligmarked vil trolig klare seg godt, men sårbarheten øker. For norske oljeleverandører er trenden klart negativ, både på kort og lang sikt. Regjering og sentralbank begrenses framover, og handlingsregelen kan komme under press.

Styringsrenten skal trolig ikke opp før i 2022. Den norske krona er sårbar, men vi venter at den etter hvert vil kunne styrke seg til 10,50 mot euro.

I denne videoen forklarer makroteamet de viktigste prognosene fra rapporten.


Relaterte artikler

2 min

Her er nøkkelpunktene i budsjettet

Etter noe utsettelse la regjeringen og SV mandag 29. november frem en budsjettenighet for statsbudsjettet 2022. Og ikke uventet er det en god del endringer du bør bite deg merke i. Skrevet av Stig Flesland, ...  Les mer ›