Klar for det første bankkortet?

August betyr skolestart eller nytt skoleår, og er en milepæl for mange barn og foreldrene deres.

19. august 2020

Med eget bankkort kan barna lære seg å håndtere egne penger. Ved å laste ned Kortkompis til telefonen kan barna få oversikt over saldo og de siste bevegelsene på kortet. Som foresatt kan du få oversikt over barnas kortbruk i mobilbanken.

Vi har ingen nedre aldersgrense for kort, og mener at foreldre eller foresatte vet best om barnet er klart for ansvaret.

– Eget bankkort og Kortkompis-appen gir en god forståelse av økonomi i en tid der kontanter er en sjeldenhet. Kortet er trygt å bruke og kan ikke overtrekkes, forteller Sigbjørn Hoff, produktansvarlig for kort og betaling i Handelsbanken.

Bankkort og Kortkompis-appen er god kombinasjon for barn og ungdom.
Sigbjørn Hoff, produktansvarlig for kort og betaling i Handelsbanken

Sparing og forbruk henger sammen

Barn vil ofte spare til noe de ønsker seg, og kjøpe det så fort de har spart nok penger. Ungdommer vil gjerne ha penger til å bruke sammen med venner på kafé, kino eller handleturer.  Både for barn, unge og voksne er sparegrisens tid over.

Sparing til barna skjer ofte over en viss tidshorisont. Da kan fond være en smart spareform. Ønsker barnet ditt å spare penger, så er det enkleste å åpne en sparekonto enten i ditt eller barnets navn. Denne sparekontoen kan du og andre overføre penger til via mobil- og nettbanken.

Relaterte artikler