Tekna og Handelsbanken inngår avtale om banktilbud for 102.000 medlemmer

Tekna og Handelsbanken har inngått avtale om banktilbud for 102.000 Tekna-medlemmer. – Vi gleder oss til å gjøre teknologer og naturvitere til fornøyde bankkunder, sier landsjef Arild Andersen i Handelsbanken Norge. Handelsbanken investerer nå kraftfullt i nytt digitalt tilbud til kundene og et nytt teknologisk utviklingsmiljø i banken.

Publisert 14. juni 2023

Signerte avtale om banktilbud for 102.000 medlemmer i Tekna: Fv. Christian Dahl, assisterende landsjef Handelsbanken, Arild Andersen, landsjef Handelsbanken, Line Henriette Holten, gen. sekretær i Tekna

Avtalen innebærer at alle Teknas medlemmer får tilgang til et attraktivt tilbud hos Handelsbanken. Avtalen vil gjelde fra 1. januar 2024.

– Konkurransedyktige priser er en selvfølge, men høy tilgjengelighet og personlig rådgivning er også viktig for medlemmene våre, sier generalsekretær Line Henriette Holten i Tekna. Tekna organiserer medlemmer som har en mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap.

La vekt på teknologi

I valg av bankpartner vektla Tekna også Handelsbankens betydelige investeringer i teknologi og kundevennlige løsninger. Banken er i ferd med å bygge et helt nytt digitalt banktilbud til personkundene. Blant annet er det bygget opp et nytt teknologimiljø med ansvar for å utvikle ledende løsninger. Utviklingen av kundeløsninger skjer på toppen av en moderne kjernebank drevet av Tieto Evry.

– Vi ble imponert over den offensive utviklingsreisen Handelsbanken gjør med store investeringer i nye smidige digitale løsninger, sier Holten.

Skaper kundeopplevelse Landsjef Arild Andersen sier Handelsbanken utvikler en helt ny brukeropplevelse for kundene.

– Vi ønsker å skape bransjens aller beste kundeopplevelse ved å kombinere et svært bra digitalt tilbud med personlig rådgivning. Offensiv bruk av teknologi med automatiserte prosesser skaper også effektiv drift, sier Arild Andersen.

Landsjef i Handelsbanken, Arild Andersen og Line Henriette Holten, generalsekretær i Tekna.
Foto: Bård Gudim


Et svært godt tilbud

Medlemmer av Tekna vil fra 1. januar 2024 få et attraktivt banktilbud med konkurransedyktige priser, en ny og moderne mobil- og nettbank og tilgang på personlig rådgivning fra bankens 38 bankkontorer. Handelsbanken har også tilbud om private banking til kunder med større privatøkonomier og bedriftsløsninger til kunder med egen virksomhet.
En utfordrerbank med fornøyde kunder

Assisterende landsjef Christian Dahl i Handelsbanken Norge understreker at Handelsbanken er en utfordrerbank i det norske markedet.

– Vi vil utfordre de største bankene i privatmarkedet, skape konkurranse og vokse videre gjennom å tilby den aller beste kundeopplevelsen. Fornøyde kunder som anbefaler oss videre har vært og vil være et viktig bidrag til veksten vår, sier Dahl, som er ansvarlig for strategi og forretningsutvikling i Handelsbanken Norge.

Handelsbanken har ifølge Norsk Kundebarometer og EPSI ligget i toppskiktet på kundetilfredshet blant norske banker over mange år. Analyseselskapet Kantar kåret i 2022 Handelsbanken til å være tiårets tredje beste virksomhet, uansett bransje. Undersøkelsene trekker frem at Handelsbanken er den enkleste banken å komme i kontakt med og at den leverer høy kvalitet på rådgivning.

Handelsbanken er kjent for å være en solid bank:
Handelsbanken ble av Global Finance i 2022 rangert som Europas mest solide og verdens fjerde mest solide kommersielle bank. Banken er den eneste av de større nordiske bankene som ikke har måttet ha hjelp fra myndigheter, sentralbanker eller aksjonærer i ulike perioder. Handelsbanken har offensive ambisjoner på bærekraft. Norsk Bærekraftbarometer kåret i mai 2023 Handelsbanken til Norges tredje mest bærekraftige virksomhet.

Relaterte artikler