Marius Gonsholt Hov blir ny sjeføkonom i Handelsbanken

Handelsbanken har ansatt Marius Gonsholt Hov (40) som ny sjeføkonom i Handelsbanken Norge etter Kari Due-Andresen. Marius Gonsholt Hov kommer fra stilling som seniorøkonom i banken.

13. august 2021

Marius Gonsholt Hov har vært seniorøkonom i Handelsbankens makroøkonomiske analyseteam siden 2013, og tar nå steget til rollen som sjeføkonom og leder av analysearbeidet. Han starter i rollen 1. oktober.   

– For meg er dette en unik mulighet til en veldig spennende jobb. Jeg har gått skolen under de tidligere sjeføkonomene Knut Anton Mork og Kari Due-Andresen, og får nå mulighet til å ta dette arbeidet videre. Det gleder jeg meg til, sier Hov.

Marius Gonsholt Hov er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) i 2008 med hovedprofil i samfunnsøkonomi og støtteprofil i finansiell økonomi. Han har tidligere jobbet i Norges Bank, hvor han gjorde makroøkonomiske analyser og prognoser for norsk økonomi. Årene i Norges Bank inkluderte også et utvekslingsopphold i sentralbanken i New Zealand, hvor han jobbet som analytiker i den internasjonale avdelingen.

Hov er også NFF renteanalytiker, etter å ha gjennomført Norske Finansanalytikeres Forenings (NFF) renteanalytikerkurs.

Grønt skifte og boligmarked

Marius Gonsholt Hov har et bredt interessefelt for makroøkonomiske problemstillinger, men er særlig opptatt av pengepolitikk og samspillet mellom realøkonomi, renter, boligpriser og gjeld. 

– Vi skal fortsette å være på plass for kundene våre med gode analyser, men vi skal også spisse oss innen viktige områder. Det er ingen tvil om at det grønne skiftet og påvirkningen på økonomien vil gjennomsyre arbeidet. I tillegg vil vi fokusere enda mer på utviklingen i det norske boligmarkedet, sier han.  

Marius Gonsholt Hov
Foto: Bård Gudim / Handelsbanken

Likt av kunder og kollegaer

Handelsbanken-konsernets sjeføkonom Christina Nyman er godt fornøyd:

– Det er veldig bra at Marius har takket ja til å bli sjeføkonom i Norge. Med sin analytiske og kommunikative kapasitet, kommer han til å videreutvikle det fine arbeidet som Handelsbankens makroteam gjør i dag, sier Nyman.

Christian Dahl, leder av Handelsbanken Capital Markets i Norge og viseadm. direktør i Handelsbanken Norge, mener Gonsholt Hov har gjort et imponerende arbeid hittil i Handelsbanken:

– Han har vist seg frem som en engasjert og dyktig økonom. Han deler innsikt og meninger på en god måte, og blir godt likt og verdsatt av både kunder og kollegaer i banken. Vi er derfor veldig glade for at han tar rollen, sier Dahl.

Ytterligere informasjon:
Marius Gonsholt Hov, sjeføkonom, tlf. 47234733, marius.gonsholt.hov@handelsbanken.no
Christian Dahl, leder Capital Markets og viseadm. direktør, tlf. 92035785, christian.dahl@handelsbanken.no
Lars N. Sæthre, kommunikasjonsdirektør, tlf. 920 16 566, lars.saethre@handelsbanken.no
Pressebilder finner du her:
https://www.flickr.com/photos/handelsbanken-norge/albums

Om Handelsbanken: Handelsbanken i Norge er en av landets ledende banker både i privat- og bedriftsmarkedet. I Norge har Handelsbanken 280 milliarder NOK i utlån. Handelsbanken er Norges tredje største bedriftsbank. Handelsbanken er representert i hele landet med 43 kontorer og rundt 800 ansatte. I tillegg til tradisjonell bankvirksomhet, tilbyr Handelsbanken tjenester innen livsforsikring, kapitalforvaltning og verdipapirer (rente og valuta, aksjemegling, corporate finance). Handelsbanken i Norge er en del av Svenska Handelsbanken. Banken ble etablert i 1871. I Norge har Handelsbanken vært siden 1988. Hovedkontoret ligger i Stockholm. Banken er notert på Stockholm Børs. www.handelsbanken.no

Relaterte artikler

Bærekraftsjef med ambisjoner

Catharina Belfrage Sahlstrand er Handelsbanken-konsernets nye bærekraftsjef. – Vi skal skape fordeler for kundene våre, være til nytte for virksomheten vår, opprettholde et lavt risikonivå og være til nytte for samfunnet og fremtidige generasjoner, sier ...  Les mer ›