Hilde Nordbø blir leder for bærekraft i Handelsbanken

Hilde Nordbø blir leder for bærekraft i Handelsbanken Norge. – Jeg gleder meg til å være med å ta Handelsbankens bærekraftarbeid enda et steg. Jeg liker at banken har høye ambisjoner, sier Nordbø. Hun jobber i dag med bærekraft i DNB.  
(Foto: Stig B. Fiksdal)

12. november 2020

Hilde Nordbø (40) har jobbet med bærekraft nesten hele arbeidslivet, og har gjennom ulike jobbroller i ulike bransjer jobbet med revisjon, rapportering, rådgivning og kommunikasjon av bærekraft. De siste årene har jobbet i DNB, hvor hun har hatt ansvar for konsernstrategi for bærekraft og bærekraftrapportering. Hun er i tillegg leder for fagutvalg bærekraft i Finans Norge.

– Bransjen kan flytte de store pengene i riktig retning, og slik bidra til å gjøre en stor forskjell. En bank skal være opptatt av å tjene penger, men samtidig skape verdier og bidra til samfunnet.
Hilde Nordbø, påtroppende leder for bærekraft i Handelsbanken Norge.

– Jeg gleder meg. Handelsbanken er en solid bank med nære relasjoner og høy kundetilfredshet i bunn. En bank som er så tett på kundene har et veldig bra utgangspunkt for å snakke med kundene om bærekraft, sier Nordbø. 

Høye ambisjoner

Handelsbanken-konsernet har over mange år bygget opp et omfattende bærekraftarbeid, ikke minst innen ansvarlige investeringer. Banken forvalter rundt 2500 milliarder kroner for kundene, og er på vegne av kundene en aktiv eier som forsøker å påvirke til bærekraftige valg. Banken velger også bort investeringer i selskaper som ikke opererer slik banken ønsker å bærekraftområdet. 

–  Rekrutteringen av en så solid bærekraftleder som Hilde Nordbø speiler de høye ambisjonene vi har for å løfte oss videre på bærekraft. Kundene skal oppleve at vi er ansvarlige rådgivere som utfordrer på bærekraft og har et tilbud som inkluderer bærekraft i alt vi gjør, ikke minst innen kapitalforvaltning og finansiering, sier adm. direktør Dag Tjernsmo i Handelsbanken Norge.

Handelsbanken var først i Norge med svanemerkede aksjefond, og tilbyr grønn finansiering av blant annet næringseiendom. 

Finansbransjen har viktig rolle

Hilde Nordbø mener finansbransjen har en viktig rolle i å ta verden i bærekraftig retning:   

– Bransjen kan flytte de store pengene i riktig retning, og slik bidra til å gjøre en stor forskjell. En bank skal være opptatt av å tjene penger, men samtidig skape verdier og bidra til samfunnet, sier hun.

Hun er derfor opptatt av å ta bærekraft fra engasjement og ord til konkrete handlinger.

– Handelsbanken og andre banker påvirker i dag selskaper i bærekraftig retning gjennom kapitalforvaltningen sin. Som bank har vi imidlertid også en stor mulighet til å påvirke bedriftskundene våre gjennom rådgivningen vår og hvordan vi gjør kredittvurderinger. Her har vi en stor mulighet til å bygge konkurransekraft for kundene, for banken – og i tillegg bidra til samfunnet, sier hun.

Hilde Nordbø starter i Handelsbanken 1. februar. Av utdannelse har hun en master i strategisk markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI og en bachelor i kommunikasjon fra Edith Cowan University i Australia. Hun studerer nå digital transformasjon og bærekraft ved NTNU. 

Relaterte artikler