Sara Midtgaard blir ny seniorøkonom i Handelsbanken

Sara Midtgaard (26) er ansatt som ny seniorøkonom i Handelsbanken Norge. Sara kommer fra stillingen som makroøkonom og analytiker i Prognosesenteret. Sara har svært relevant bakgrunn, er ambisiøs og utadvendt, og hun kommer til å bli en nøkkelperson i makroteamet, sier sjeføkonom Marius Gonsholt Hov.

Sara Midtgaard har en mastergrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo, hvor hun også har vært forskningsassistent for professor Steinar Holden. Hun har, gjennom både studentengasjement og senere jobb, erfaring fra Norges Banks avdeling for makrotilsyn, Finanstilsynet, og til slutt Prognosesenteret. Midtgaard har verdifull kompetanse innen analyse av det norske boligmarkedet – inkludert kontorleiemarkedet, samt bygg- og anleggsmarkedet. I tillegg har hun god kjennskap til det pengepolitiske arbeidet i Norges Bank og har blant annet vært med i utformingen av Norges Banks pengepolitiske rapport.

Unik kompetanse innen boligmarkedet

Handelsbankens sjeføkonom Marius Gonsholt Hov er svært fornøyd med ansettelsen.

– Det er veldig gledelig at Sara har takket ja til stillingen som seniorøkonom i Handelsbanken. Hun har svært relevant bakgrunn, er ambisiøs og utadvendt, og hun kommer til å bli en nøkkelperson i makroteamet. Hun er også sterk på det kommunikasjonsfaglige, og jeg er overbevist om at vi nå har fått et fulltallig team som virkelig skal kunne gi kundene våre verdifull innsikt. Sara kommer til å jobbe bredt med ulike makroøkonomiske problemstillinger. Men hennes unike kompetanse innen boligmarkedet gjør at vi også kan markere oss enda sterkere på dette feltet. Det kommer kundene våre til å sette stor pris på.  

Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov og Sara Midtgaard , som begynner som seniorøkonom 1. juni.
Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov og Sara Midtgaard, som begynner i rollen som seniorøkonom i Handelsbanken 1. juni.
Foto: Daniel Gauslaa

Forstå de store sammenhengene

Midtgaard begynner i rollen 1. juni.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang i Handelsbanken og få jobbe med eiendomsmarkedet og ikke minst pengepolitikk. Det som virkelig åpnet øynene mine for dette feltet var forståelsen av at alt henger sammen med alt. Det handler om å forstå de store sammenhengene og hvordan de endrer seg underveis, sier hun.

Interessen for boligmarkedet ble vekket da hun jobbet med boliganalyser i Norges Bank ved siden av studiene.

– Der så jeg nærmere på hvordan boligmarkedet så ut i Norge. Da forsto jeg også noe av kompleksiteten. Boligmarkedet er jo viktig for det finansielle systemet, men også for personlig økonomi når så mange eier sin egen bolig. Det er interessant å se hvor tett realøkonomien og boligmarkedet henger sammen.


Om Handelsbanken: Handelsbanken i Norge er en av landets ledende banker både i privat- og bedriftsmarkedet. I Norge har Handelsbanken 281 milliarder NOK i utlån. Handelsbanken er representert i hele landet med 41 kontorer og rundt 800 ansatte. I tillegg til tradisjonell bankvirksomhet, tilbyr Handelsbanken tjenester innen livsforsikring, kapitalforvaltning og verdipapirer (rente og valuta, aksjemegling, corporate finance). Handelsbanken i Norge er en del av Svenska Handelsbanken. Banken ble etablert i 1871. Hovedkontoret ligger i Stockholm. Banken er notert på Stockholm Børs. www.handelsbanken.no
 

Relaterte artikler

Konsumdrevet vekstoppgang i 2021

Husholdningenes konsum har tatt seg godt opp fra bunnen, men forbruksnivået er fortsatt klart lavere enn før koronakrisen. Nye runder med strenge koronarestriksjoner har dessuten sørget for at den videre gjeninnhentingen er satt på en ...  Les mer ›

Den grønne bølgen tiltar i styrke

Til tross for et kraftig økonomisk tilbakeslag i 2020, har fokuset på energiomstillingen økt markert i kapitalmarkedene det siste året. Strengere regulering, teknologiske fremskritt og sterk støtte i befolkningen for klimaomstilling har vært kraftfulle drivere ...  Les mer ›