Rebekka Glasser Herlofsen blir ny styreleder i Handelsbanken Norge

Rebekka Glasser Herlofsen blir ny styreleder for Handelsbanken i Norge. – Handelsbanken er en vellykket bank med en offensiv strategi. Jeg gleder meg til å være med på denne reisen, sier Herlofsen, som overtar rollen etter Bjørn Flatgård.

Toppbilde: Rebekka Glasser Herlofsen er ny styreleder for Handelsbanken Norge, og skal dermed jobbe sammen med adm. direktør Arild Andersen om videre utvikling av banken i Norge. Foto: Daniel Gauslaa.

Rebekka Glasser Herlofsen (51) kjenner Handelsbanken godt: Hun har vært styremedlem i Handelsbanken Norge fra 2010 til 2014 og siden januar 2021. Nå overtar hun som styreleder etter Bjørn Flatgård, som har bedt om avløsning etter å ha vært styreleder siden 2007.

– Handelsbanken er en solid og skikkelig bank i en bransje som er viktig for bedrifter og folk. Samtidig er bankbransjen i en spennende utvikling, drevet av blant annet teknologi og bærekraft. Jeg opplever at Handelsbanken er offensive både på teknologi og bærekraft, og har derfor store muligheter for å vokse og utvikle seg videre i Norge. Jeg gleder meg til å bidra, sier Herlofsen.

NY STYRELEDER: Rebekka Glasser Herlofsen er ny styreleder for Handelsbanken Norge.
Foto: Daniel Gauslaa.

Bred erfaring

Herlofsen har betydelig erfaring fra internasjonal virksomhet, ulike bransjer og forretningsutvikling gjennom yrkesliv og styreverv. Herlofsen har hatt en lang karriere innen finans som medlem av ledergrupper i flere virksomheter, og er i dag styremedlem i Equinor ASA, SATS ASA, Rockwool International AS, BW Offshore ASA, Klaveness Combination Carriers ASA og Wilh. Wilhelmsen Holdning ASA. Hun er også styreleder i Norwegian Hull og leder av Rådet i DNV.

– Kundenes forventninger til bankene endrer seg. Det er en selvfølge å tilby gode digitale løsninger med mye selvbetjening og oversikt, men samtidig tror jeg den personlige rådgivningen vil ha stor verdi og være noe som skiller banker. Handelsbanken har kunder som er svært fornøyde med dette tilbudet i dag, og jeg tror denne strategien vil være et fortrinn for Handelsbanken også i årene som kommer.
Rebekka Glasser Herlofsen, ny styreleder for Handelsbanken Norge.

En offensiv relasjonsbank

Herlofsen tror sterkt på Handelsbankens strategi om å være en relasjonsbank med nær kontakt med kundene:
– Kundenes forventninger til bankene endrer seg. Det er en selvfølge å tilby gode digitale løsninger med mye selvbetjening og oversikt, men samtidig tror jeg den personlige rådgivningen vil ha stor verdi og være noe som skiller banker. Handelsbanken har kunder som er svært fornøyde med dette tilbudet i dag, og jeg tror denne strategien vil være et fortrinn for Handelsbanken også i årene som kommer, sier hun.

Styret

Styret i Handelsbanken i Norge er et filialstyre, da Handelsbanken Norge er en norsk filial av et utenlandsk foretak (NUF) under Svenska Handelsbanken AB. Øvrige styremedlemmer i Handelsbanken Norge er Dag Tangevald-Jensen, Linda Bernander Silseth, Arild Andersen og Christer Enersen.


Ytterligere informasjon:
Rebekka Glasser Herlofsen, styreleder Handelsbanken Norge, tlf. 91660269, rebekka.herlofsen@ferdinandinvest.no
Arild Andersen, administrerende direktør, tlf. 924 05 213, arild.andersen@handelsbanken.no
Lars N. Sæthre, kommunikasjonsdirektør, tlf. 920 16 566, lars.saethre@handelsbanken.no

Om Handelsbanken:
Handelsbanken i Norge er en av landets ledende banker både i privat- og bedriftsmarkedet. I Norge har Handelsbanken nær 280 milliarder NOK i utlån. Handelsbanken er Norges tredje største bedriftsbank. Handelsbanken er representert i hele landet med 42 kontorer og rundt 800 ansatte. I tillegg til tradisjonell bankvirksomhet, tilbyr Handelsbanken tjenester innen livsforsikring, kapitalforvaltning og verdipapirer (rente og valuta, aksjemegling, corporate finance). Handelsbanken i Norge er en del av Svenska Handelsbanken. Banken ble etablert i 1871. I Norge har Handelsbanken vært siden 1988. Hovedkontoret ligger i Stockholm. Banken er notert på Stockholm Børs. www.handelsbanken.no

Relaterte artikler