Akademikerne Pluss inngår bankavtale med Handelsbanken for 105.000 medlemmer  

Akademikerne Pluss velger Handelsbanken for attraktivt banktilbud til sine 105.000 medlemmer. – Vi gleder oss til å gjøre medlemmene til noen av Norges mest fornøyde bankkunder, sier landsjef Arild Andersen i Handelsbanken. Handelsbanken investerer vesentlig i nytt digitalt tilbud til medlemmene og bankens øvrige kunder.  

Pressemelding 14. juni 2023

Avtalen innebærer at 105.000 medlemmer i ti foreninger får tilgang til et attraktivt tilbud hos Handelsbanken. Avtalen vil gjelde fra 1. januar 2024.

– Etter lang tids dialog med bankene, har vi funnet det vi mener er det aller beste tilbudet for medlemmene i foreningene. Handelsbanken kombinerer konkurransedyktige priser med personlig rådgivning og et moderne digitalt tilbud, sier administrerende direktør Einar Espolin Johnson i Akademikerne Pluss.

– Akademikerne Pluss har godt utdannede medlemmer med god økonomi. Vi har lenge ønsket oss denne viktige avtalen i det norske bankmarkedet. Vi er stolte og glade over tilliten, og gleder oss til å vise medlemmene hva vi er gode for.
Landsjef Arild Andersen i Handelsbanken Norge.

Et svært godt tilbud

Medlemmene kan glede seg til konkurransedyktige renter og priser, en helt ny og moderne digital brukeropplevelse, enkel tilgjengelighet og personlig rådgivning. Medlemmene vil få sin egen rådgiver ved ett av de 38 kontorene rundt om i landet. I tillegg kan de benytte et kundesenter med høy tilgjengelighet.

– Målet er å skape den beste kundeopplevelsen i Norge.
Assisterende landsjef Christian Dahl, som har ansvar for strategi og forretningsutvikling.

I tillegg kan medlemmer med større privatøkonomier få tilgang til private banking-tjenester, og medlemmer med egen virksomhet får tilgang til attraktivt bedriftstilbud.

Akademikerne Pluss representerer medlemmer i Legeforeningen, Tannlegeforeningen, Psykologforeningen, Samfunnsøkonomene, Samfunnsviterne, Veterinærforeningen, Naturviterne, Norsk lektorlag, Arkitektenes fagforbund og Krigsskoleutdannede offiserers landsforbund. Handelsbanken har fra før avtale med Norges Juristforbund.

Einar Espolin Johnson, adm. dir Akademikerne Pluss, Arild Andersen, landsjef Handelsbanken og Christian Dahl, assisterende landsjef Handelsbanken
Begge foto: Bård Gudim

Svært glad for viktig avtale

Dialogen mellom Handelsbanken og Akademikerne Pluss har foregått over lengre tid.

– Akademikerne Pluss har godt utdannede medlemmer med god økonomi. Vi har lenge ønsket oss denne viktige avtalen i det norske bankmarkedet. Vi er stolte og glade over tilliten, og gleder oss til å vise medlemmene hva vi er gode for, sier landsjef Arild Andersen i Handelsbanken Norge.

Investerer betydelig i god kundeopplevelse

Handelsbanken investerer nå kraftfullt i å utvikle en helt ny digital brukeropplevelse for kundene. Handelsbanken har bygget en ny digital forretningsenhet med stor teknologisk utviklingskraft, høy grad av automatisering og de mest moderne løsningene. Banken etablerer også et nytt kundesenter. 

– Alt dette gjør vi av to grunner. For det første ønsker vi å tilby kundene våre en ledende digital brukeropplevelse. I tillegg ønsker vi å drive banken effektivt for å kunne tilby gode priser. Disse investeringene gjør at vi kan håndtere mange flere kunder på en kostnadseffektiv måte – og samtidig yte den servicen vi er kjent for, sier Andersen.

Assisterende landsjef Christian Dahl mener dette blir bra for både kundene og Handelsbanken.

– Målet er å skape den beste kundeopplevelsen i Norge, sier Dahl, som har ansvar for strategi og forretningsutvikling.    

En utfordrerbank med fornøyde kunder

Handelsbanken har ifølge Norsk Kundebarometer og EPSI ligget i toppskiktet på kundetilfredshet blant norske banker over mange år. Ifølge Kantar er Handelsbanken Norges tiårets tredje beste virksomhet på kundeservice, uansett bransje. Undersøkelsene viser at Handelsbanken er enkel å komme i kontakt med, viser oppriktig interesse for kundene og leverer høy kvalitet på rådgivning.

– Vi vil utfordre de største bankene og vokse videre i privatmarkedet gjennom å tilby den aller beste kundeopplevelsen. Fornøyde kunder som anbefaler oss videre har vært og vil være et viktig bidrag til veksten vår, sier Andersen. 

Norsk Bærekraftbarometer 2023 kåret i mai Handelsbanken til Norges tredje mest bærekraftige virksomhet. Handelsbanken er også rangert som Europas mest solide bank (Global Finance, 2022).Pressebilder: Handelsbanken Norge’s albums | Flickr

Pressehenvendelser: Lars N. Sæthre, kommunikasjonsdirektør, tlf. 920 16 566, lase01@handelsbanken.no

Om Handelsbanken: Handelsbanken i Norge er en av landets ledende banker både i privat- og bedriftsmarkedet. I Norge har Handelsbanken vel 300 milliarder NOK i utlån. Handelsbanken er representert i hele landet med 41 kontorer (blir 38) og rundt 850 ansatte. I tillegg til tradisjonell bankvirksomhet, tilbyr Handelsbanken tjenester innen kapitalforvaltning og verdipapirer (rente og valuta, aksjemegling, corporate finance). Handelsbanken i Norge er en del av Svenska Handelsbanken. Banken ble etablert i 1871. Hovedkontoret ligger i Stockholm. Banken er notert på Stockholm Børs. www.handelsbanken.no  

Relaterte artikler