Ettertraktede studentvikar-stillinger i Handelsbanken: 61 studenter slo ut over 700 andre søkere

Gjennom hele sommeren jobber 61 studentvikarer for å sørge for at kundene får den hjelpen de trenger gjennom hele sommerferien. Men hva skal til for å sikre seg en deltidsjobb i Handelsbanken? Og hvordan er livet som studentvikar?

Publisert 06.07.2022

– I tillegg til at det er et så godt miljø på jobb, er det også gøy å jobbe med kunder som er tydelige fornøyde med oss. Da jeg begynte i Handelsbanken ble jeg tatt utrolig godt imot, og alle er veldig imøtekommende. Jeg elsker å være sommervikar i Handelsbanken, sier Nora Westrum Lund (20).

Nora Westrum Lund
Nora Westrum Lund
Foto: Daniel Gauslaa

Til vanlig studerer hun forretningsjus og økonomi ved Handelshøyskolen BI Trondheim. Nå er hun i gang med sin andre runde som sommervikar ved Handelsbankens kontor i Sandefjord. Også i fjor var hun sommervikar på kontoret.

– Det er veldig deilig å kunne reise hjem til Sandefjord i feriene og kunne tilbringe sommeren med venner hjemmefra som studerer i andre byer. Det å kunne kombinere sommeren med å få relevant erfaring til det jeg studerer, og være sammen med venner og familie gjennom sommeren, er en utrolig god kombinasjon, sier Lund.

Variasjon i arbeidsoppgavene

Før hun valgte å søke sommerjobb i Handelsbanken hadde hun hørt mye positivt om Handelsbanken.

– Det å kunne jobbe med noe studierelevant fra starten av studiet av, gjør at jeg får bedre forståelse for mye av det jeg lærer på skolen. Samtidig synes jeg det er gøy å kunne relatere det jeg lærer på studiet til ting jeg jobber med i banken og hvordan man kan jobbe med fagene i praksis, sier Lund, før hun legger til:

– Det er utrolig gøy å få stor variasjon i arbeidsoppgavene. Det bidrar til at jeg lærer nye ting stadig vekk. I tillegg har vi også studenttreff som gjør at vi får møtt de andre studentvikarene som også jobber i Handelsbanken. Banken har et stort fokus på oss som er studenter, og lager et godt opplegg som gjør at vi både får faglig påfyll og samtidig at vi føler oss tatt godt imot.

– Det er utrolig gøy å få stor variasjon i arbeidsoppgavene. Det bidrar til at jeg lærer nye ting stadig vekk. I tillegg har vi også studenttreff som gjør at vi får møtt de andre studentvikarene som også jobber i Handelsbanken. Banken har et stort fokus på oss som er studenter, og lager et godt opplegg som gjør at vi både får faglig påfyll og samtidig at vi føler oss tatt godt imot.
Nora Westrum Lund

«En lærerik opplevelse»

Sameer Said Tahir
Sameer Said Tahir
Foto: Daniel Gauslaa

Totalt har Handelsbanken 61 studentvikarer som også jobber i sommer. Studentvikarene har deltidsjobb på kontorer og avdelinger i Handelsbanken ved siden av studiene – også gjennom sommeren. I tillegg har Handelsbanken sommervikarer: De studerer enten i en annen by eller et annet land enn de jobber gjennom sommeren i Handelsbanken.

Sameer Said Tahir (28) startet nettopp som studentvikar ved Handelsbankens kontor, Oslo Nord. Der skal han også jobbe deltid ved siden av studiene til høsten. Til vanlig studerer han økonomi og administrasjon ved OsloMet.

– Jeg har kollegaer som er svært engasjert i arbeidet sitt. Så langt har det vært en lærerik opplevelse.  Engasjementet er smittende og svært motiverende for meg. I tillegg har kollegaene mine vært imøtekommende og hjulpet med å forstå prosesser og rutiner som jeg jobber med til daglig. Det er gøy å se hvordan teori fra studiet benyttes i praksis, sier Tahir.

Da han oppdaget den utlyste studentvikar-stillingen på Oslo Nord, snakket han med venner og bekjente som jobber i Handelsbanken.

– Det etterlatte inntrykket jeg fikk, er at Handelsbanken er en arbeidsplass der den enkelte medarbeider får tidlig tillit og mulighet til å utvikle seg gjennom et mangfold av arbeidsoppgaver. Det vekket virkelig interessen min og gjorde at jeg valgte å søke, forteller han.

Stor interesse blant studenter over hele landet

Totalt har Handelsbanken i Norge 42 kontorer rundt om i hele landet, med et hovedkontor på Tjuvholmen i Oslo. Med 700 søkere til 26 stillinger blir konkurransen stadig tøffere.

HR-sjef Petter Kjellevold forteller at studentvikarene er viktige for Handelsbanken.

– Når vi ansetter studentvikarer tar de både med seg ny innsikt og kunnskap til banken, og bidrar til å løse viktige oppgaver. Samtidig bidrar vi som arbeidsgiver til at unge får relevant yrkeserfaring.
Petter Kjellevold
Petter Kjellevold
Petter Kjellevold

I år har Handelsbanken hatt rekordmange studentvikarer. Kjellevold forteller at det er viktig for banken å bruke ressurser på å utvikle studentnettverket og sørge for at studentene blir kjent på tvers av kontorer og avdelinger for å utveksle erfaringer. 

– Flere av sommervikarene våre har hatt sommervikariater tidligere, og de fleste av dem jobber som studentvikarer ved siden av studiene. Studentvikarene er en viktig rekrutteringskilde for banken og de har høye forventninger til oss som arbeidsgiver. Det er noe vi skal levere på, sier Kjellevold.

«En viktig ressurs»

Liv Hårstadhaugen er banksjef ved Handelsbankens kontor på Grev Wedels plass i Oslo.

– Studentvikarer er en viktig ressurs for oss. De bidrar i aller høyeste grad til at hverdagen vår fungerer bedre. De bidrar med et åpent sinn, stor arbeidslyst og kapasitet. De er uredde og tar oppgaver på strak arm, forteller hun.

Liv Hårstadhaugen
Liv Hårstadhaugen

På Grev Wedels plass forsøker de å inkludere studentvirkarene så mye som mulig: Både når det kommer til bedriftsmarkedet, privatmarkedet og plassering.

– Vi prøver også i størst mulig grad å delegere myndighet til å løse oppgaver der studentvikarene får ansvar for en oppgave gjennom hele prosessen. Det mener jeg bidrar til å skape en bedre prosessforståelse og ser at egen innsats er viktig for helheten, sier hun.

Relaterte artikler