Handelsbanken tilbyr nå Apple Pay

Handelsbankens kunder i Norge kan fra i dag betale med Apple Pay. – Mange kunder har ønsket seg Apple Pay i hverdagen. Nå får de det. Dette gjør betaling i hverdagen enda enklere, sier adm. direktør Dag Tjernsmo i Handelsbanken Norge.

Pressemelding 5. mai 2020

Lars N. Sæthre

Kommunikasjonsdirektør, Handelsbanken Norge
lase01@handelsbanken.no

Privatkunder i Handelsbanken i Norge kan fra i dag ta i bruk Apple Pay for å betale med iPhone eller Apple Watch. Tre av fire kunder i banken benytter iPhone, så dette er en nyhet som vil være til glede for mange av bankens kunder.

Apple Pay er en sikker måte å betale på uten å måtte trykke på fysiske knapper.

– Vi gjør dette for å tilby det beste fra to verdener. På den ene siden skal vi alltid være best på personlig og nær service og rådgivning. Samtidig sørger vi for at kundene våre alltid har de digitale løsningene de trenger i hverdagen. Apple Pay er et eksempel på det, sier adm. direktør Dag Tjernsmo i Handelsbanken.
Handelsbanken Norge er første land i Handelsbanken med å lansere Apple Pay.


Enkel og rask betaling

Å betale med Apple Pay er enkelt: Du holder iPhone eller Apple Watch nær betalingsterminalen. Betalingen sikres ved autentiseres med ansiktsgjenkjenning, finger-ID eller passord og sikkerhetskode. Du kan bruke Apple Pay alle steder hvor det er kontaktløse betalingsterminaler.

– Jeg har testet det over tid og synes det er både enkelt og raskt, sier Tjernsmo.

Kunder kan bruke Apple Pay på iPhone, iPad og Mac for å betale i app’er eller nettbutikker i Safari uten å opprette konto eller gjentatte ganger måtte skrive inn sende- og betalingsinformasjon. Apple Pay gjør det dermed enklere å betale for blant annet mat, netthandel, transport og parkering. Apple Pay kan også benyttes til å betale i app’er i Apple Watch.


Sikker betaling

Sikkerhet og personvern er viktig for Apple Pay. Når kunden bruker et bankkort eller kredittkort med Apple Pay, blir kortnummeret verken lagret i enheten eller hos Apples servere. I stedet blir det opprettet et eget kontonummer som krypteres og lagres sikkert i Secure Element, en sertifisert chip som er industristandard for å lagre betalingsinformasjon sikkert på enheten.Det er enkelt å ta i bruk Apple Pay. På iPhone åpner du Wallet-app’en og følger stegene for å legge inn Handelsbankens kort. I tillegg kan du legge til kort direkte fra mobilbanken. Straks kort er lagt til, kan du starte å bruke Apple Pay.
Solide kunder

Handelsbanken er en bank som sikter mot folk med solide privatøkonomier. Banken tilbyr kundene personlig service og rådgivning fra 45 bankkontorer rundt om i Norge. Handelsbanken scorer i toppen på kundetilfredshetsmålinger som Norsk Kundebarometer og EPSI.

– Vi synes det er bra med Apple Pay og alle gode digitale løsninger som kan gjøre hverdagen bedre for kundene våre. Det viktigste limet mellom Handelsbanken og kundene vil imidlertid alltid være det direkte og personlige forholdet mellom kunde og rådgiver, sier Tjernsmo.


Ytterligere informasjon:

Lars N. Sæthre, kommunikasjonsdirektør, Handelsbanken Norge, tlf. 92016566, lase01@handelsbanken.no – http://www.apple.com/apple-pay/

Om Handelsbanken: Handelsbanken i Norge er en av landets ledende banker både i privat- og bedriftsmarkedet. I Norge har Handelsbanken 270 milliarder NOK i utlån. Handelsbanken er representert i hele landet med 45 kontorer og 800 ansatte. I tillegg til tradisjonell bankvirksomhet, tilbyr Handelsbanken tjenester innen livsforsikring, kapitalforvaltning og verdipapirer (rente og valuta, aksjemegling, corporate finance). Handelsbanken i Norge er en del av Svenska Handelsbanken. Konsernet har 12000 ansatte. Banken ble etablert i 1871. Hovedkontoret ligger i Stockholm. Banken er notert på Stockholm Børs. www.handelsbanken.no

Relaterte artikler