Arild Andersen inn i konsernledelsen i Handelsbanken

Pressemelding 9. februar 2022

Adm direktør Arild Andersen i Handelsbanken Norge går inn i konsernledelsen i Handelsbanken-konsernet.

Konsernsjef Carina Åkerström i Handelsbanken utvidet i dag konsernledelsen med adm. direktør Arild Andersen for Handelsbanken i Norge. Andersen startet i denne jobben i juni 2021, da han overtok etter Dag Tjernsmo.

Andersen har gjennom 20 år hatt ulike lederstillinger i Handelsbanken. Tidligere har han vært banksjef for to av bankens kontorer i Bergen før han gikk inn i den norske ledergruppen som regiondirektør i 2010. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og kommer opprinnelig fra Borre.

– Konsernet har offensive ambisjoner for videre vekst i Norge, og denne utnevnelsen reflekterer det, sier Andersen.

– Strategien vår ligger fast: Vi skal vokse videre gjennom å være en langsiktig rådgiver- og relasjonsbank for solide kunder både i privat- og bedriftsmarkedet. Vi skal levere disse kundene løsninger, personlig rådgivning og service på et nivå som gjør dem mer fornøyde enn andre bankers kunder, sier Andersen.

Handelsbanken er i dag Norges fjerde største bank målt i utlån med 281 milliarder lånt ut til bedrifter og privatpersoner. Banken fikk et resultat på 2,65 milliarder kroner i Norge i 2021. Året var preget av flere kunder og lave tap. Mer informasjon om 2021-resultatet her: Vekst og styrket resultat i 2021  – Magasinet | Handelsbanken

– Solide kunder, fornøyde kunder og gode resultater gir oss det beste utgangspunktet for å vokse videre i det norske markedet, sier Andersen.

Ytterligere informasjon:
Arild Andersen, adm. direktør Handelsbanken Norge, tlf. 92405213, arild.andersen@handelsbanken.no
Lars N. Sæthre, kommunikasjonsdirektør, tlf. 920 16 566, lars.saethre@handelsbanken.no
Pressebilder: https://www.flickr.com/photos/handelsbanken-norge/albums

Relaterte artikler