Skal du ut og reise? Pakk med deg disse tipsene

Det nærmer seg sommerferie, og du skal kanskje ut på tur, enten det er i Norge eller utenlands. Men hva er egentlig lurt å tenke på før du drar hjemmefra? Og hva bør du tenke på underveis i reisen? Les Handelsbankens tips for en trygg og behagelig reise.

Har du ikke med deg lommebok på stranda?

Husk at du også kan betale med Apple Pay, Samsung Pay og Garmin Pay. Er du uheldig og mister kortene dine på reisen, kan du bestille nytt kort som umiddelbart er klart i den digitale lommeboken.

Les mer om mobile betalinger.

Anne Lene Støkken Gummedal, privatrådgiver i Handelsbanken Kristiansand.

To kort er bedre enn ett

– Dersom du ikke har mulighet til å bruke mobile betalinger, er det lurt å ha med seg to kort på reisen. Slik har du en reserveløsning i tilfelle et av kortene blir borte. Sørg for å holde kortene adskilt, slik at du alltid har et ekstra tilgjengelig – for eksempel ved å la et ligge i safen på hotellrommet, sier
Anne Lene Støkken Gummedal, privatrådgiver i Handelsbanken Kristiansand.

Et ekstra kort er også fint å ha dersom du er uheldig å mister eller blir frastjålet mobilen på reisen, slik at du ikke bare har kortene dine digitalt.

Ikke gå i valutafella

Handler du i butikker eller betaler på restaurant, og får muligheten til å velge mellom lokal valuta eller norske kroner, er vår klare anbefaling at du velger å betale i lokal valuta. Lokal valuta gjør at unngår høye vekslingsgebyrer.

– Er du for eksempel i USA, bør du velge å betale i amerikanske dollar fremfor norske kroner. Som hovedregel gir lokal valuta deg en betydelig bedre vekslingskurs, og du sparer i de fleste tilfeller noen kroner på å ikke velge norske kroner, sier Gummedal.

– Unngå valutaveksling på flyplassen. Kursen der er ofte mindre gunstig. Bruk gjerne valutakalkulatoren vår for å regne om til norske kroner.

Sett opp et feriebudsjett

Når kronekursen er lav, kan reisekostnadene bli langt høyere enn tidligere.

– Jeg anbefaler å sette opp et feriebudsjett som inkluderer utgifter til flybilletter eller annen transport. Overnatting, mat, attraksjoner og også til shopping. Ha en buffer slik at du er bedre rustet om det oppstår noe uventet, sier Gummedal.

Last ned mobilbanken

I mobilbanken kan du sperre kort, bestille nye kort, bruke valutakalkulator, få oversikt over valutakurser, overføre mellom kontoer og justere regionsperre – i tillegg til mye mer. Det gjør det enkelt for deg å gjøre endringer dersom du har behov for det under reisen.

Last ned mobilbanken.

Mistet kortet på reisen? Da må du sørge for å sperre kortet ditt umiddelbart. Du kan sperre og bestille nye kort i mobilbanken, nettbanken eller ved å ringe til Support24 på 22 39 77 00.

Tilgjengelig døgnet rundt
Support24 hjelper deg døgnet rundt med spørsmål om nettbank, mobilbank, BankID, pålogging og bankkort. Ring oss på 22 39 70 00.


Relaterte artikler