Handelsbanken er Europas sikreste bank

Handelsbanken er den sikreste banken i Europa, ifølge Global Finance sin rangering, som omfatter over 500 banker over hele verden. – Denne sterke posisjonen gjør oss i stand til å være en forutsigbar og solid bank for kunder og samfunn, sier administrerende direktør i Handelsbanken Norge, Arild Andersen.

Global Finance har kåret Handelsbanken til Europas sikreste og verdens fjerde sikreste bank. På de tre første plassene finner du Royal Bank of Canada, DBS (Singapore) og Oversea-Chinese Banking Cooperation (Singapore).

Langsiktighet

– Dette er et resultat av måten Handelsbanken drives på. Det handler om langsiktighet i alt vi gjør, stabilitet og nære kunderelasjoner. Vi har solide kunder og tar lav risiko. Slik bygger vi soliditet over tid, sier administrerende direktør i Handelsbanken Norge, Arild Andersen.

Global Finance-rangeringen “World’s 50 Safest Commercial Banks” er en årlig rangering av de 50 sikreste forretningsbankene i verden. Listen inkluderer ikke banker som er majoritetseid av myndigheter eller regioner. Se hele listen over banker og mer om rangeringen her.

Arild Andersen
Administrerende direktør i Handelsbanken Norge, Arild Andersen.
Handelsbanken

En ressurs for samfunnet

Andersen mener topp-plasseringen bekrefter Handelsbankens lave risikotoleranse og høye utlånskvalitet.

– Tanken vår er at vi alltid skal være en ressurs for samfunnet. Vi skal være så solide at vi er der for kundene også i nedgangstider. Vi skal også være så solide at vi aldri skal trenge hjelp fra myndigheter eller sentralbanker når kriser rammer, sier Andersen.

Handelsbanken har i dag fire hjemmemarkeder: Sverige, Norge, Storbritannia og Nederland. Hovedkontoret ligger i Stockholm, og banken er også børsnotert der.

Relaterte artikler